Beurzen van de printindustrie in Nederland

In Nederland worden regelmatig beurzen gehouden over de printindustrie.

Additive Manufacturing Europe

In 2018 wordt bijvoorbeeld de Additive Manufacturing Europe gehouden, in Amsterdam. Tijdens deze beurs zullen fabrikanten aan het publiek laten zien wat de recentste ontwikkelingen zijn op het gebied van 3D printen. Deze technologie, die zich in een rap tempo ontwikkelt, heeft inmiddels toepassingen gevonden in de medische industrie, in de architectuur, in de kunst en in de muziek. Deze beurs wordt sinds 2012 jaarlijks gehouden. De bezoekers van deze beurs bestaan uit professionals uit de diverse industrieën, maar ook uit een algemeen publiek. De beurs wordt in de RAI Amsterdam gehouden en is te bezoeken van 26 juni tot 28 juni 2018.

Fespa Digital Amsterdam

Fespa Digital wordt eens per twee jaar gehouden. In maart 2018 is deze beurs te bezoeken in de RAI in Amsterdam. Tijdens deze beurs worden bezoekers, die allemaal professioneel zijn, op de hoogte gebracht van de actuele technologieën, de toepassingen, ondersteunende producten en technieken. Op de beurs wordt het volle spectrum van productieprocessen, substraten en toepassingen gepresenteerd, van zeefdruk tot textieldruk. De Fespa Digital is een van de grootste beurzen ter wereld van de printindustrie.

Empack ‘s-Hertogenbosch

In ’s-Hertogenbosch wordt om de twee jaar de Empack beurs gehouden, die met name door professionals wordt bezocht. Waarschijnlijk wordt de volgende beurs in april 2019 gehouden. De Empack is een handelsbeurs voor verpakkingstechnologieën, -materialen en -diensten. Het is een van de grootste verpakkingen shows in de Benelux. De nieuwste innovaties op het gebied van deze industrie komen aan bod. Het gaat daarbij niet alleen om verpakkingen en verpakkingsmaterialen, maar ook over het coderen, markeren en printen van het materiaal. Veel bedrijven zoeken manieren om het verpakkingsproces binnen hun productie te optimaliseren en op deze beurs worden ze ingelicht over nieuwe mogelijkheden.

Conn3ct

In Antwerpen, België, wordt van 22 juni tot 17 september de tentoonstelling Conn3ct gehouden, een tentoonstelling over de impact van drukpers en sociale media. In deze tentoonstelling worden de hedendaagse social media afgezet tegen de gedrukte boeken van de zestiende eeuw. Als bezoeker van Conn3ct kun je een heel parcours afleggen tussen historisch drukwerk en de multimedia. Het is uiteraard interactief opgezet en bezoekers delen hun eigen meningen en voorkeuren met andere bezoekers. Conn3ct is te bezoeken in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, midden in het historische hart van Antwerpen.

Grafische Vakbeurs

De Grafische Vakbeurs wordt jaarlijks gehouden. In 2017 werd het evenement gehouden in de Evenementenhal in Gorinchem. Op de Grafische Vakbeurs worden allerlei demonstraties gehouden en innovaties getoond. Om ervoor te zorgen dat je de belangrijkste zaken zeker te zien krijgt, is er een Must-See route die je kunt volgen. Tijdens de vakbeurs wordt gericht op de toekomst en de mogelijkheden die in ontwikkeling zijn. Daarbij is het ook mogelijk om zelf informatieve workshops te volgen en om mee te praten over allerlei verschillende onderwerpen, zoals nieuwe business modellen, innovatie en procesintegratie. Grote publiekstrekker in 2017 was carwrappen. Uiteraard waren er ook exposanten op het gebied van 3D printing, laserstansen, labeling en enveloppendruk.

Technische Industriële Vakbeurs

Op 20 en 21 september 2017 wordt de Technische Industriële Vakbeurs 2017 gehouden. Hierbij komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals de integratie van New Industries en Engineering Materials, 3DprintEU en de kunststofindustrie. Er wordt veel aandacht gegeven aan innovatie en smart industry. De Technische Industriële Vakbeurs wordt gehouden in de Evenementenhal Hardenberg. Er worden zo’n 9.000 bezoekers gebracht en er zijn meer dan 200 exposanten. Bezoekers zijn voor het grootste deel werkzaam bij bedrijven met minder dan 5 werknemers.

InPrint

Van 14 tot 16 november 2017 wordt InPrint gehouden, de industrial print show, in het Munich Trade Fair Centre in München, Duitsland. InPrint is de beurs voor de industriële print technologie en is uniek in het leven geroepen voor deze veelbelovende sector van de printindustrie. Hier is hoogwaardige technologie en vakmanschap te vinden, er worden nieuwe producten gelanceerd en er is te zien welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van digitale, screen, inkjet en 3D technologie printoplossingen. Er zijn meer dan 145 exposanten. Meer dan de helft van de bezoekers komt vanuit het buitenland.

Europe Digital Print Conference

Van 20 tot 21 september 2017 wordt de IMI Europe Digital Printing Conference gehouden in het Novotel Barcelona City Hotel te Barcelona, Spanje. Dit is een belangrijke strategische conferentie voor de inkjetindustrie, die al meer dan 15 jaar bezocht wordt door senior managers uit de hele wereld. Tijdens deze conferentie worden nieuwe technologieën geïntroduceerd door inkjet innovators, trends en ontwikkelingen in de markt worden gepresenteerd en belangrijke analisten geven informatie over actuele marktontwikkelingen.

Digital Textile Printing

Op 18 en 19 september 2017 is in het Novotel Barcelona City Hotel te Barcelona in Spanje de Digital Textile Printing te bezoeken, dat zich volledig richt op digitale textielprint. Het WTiN (World Textile Information Network), een innovatieve business-to-business media bedrijf in de wereldwijde textiel industrie, geeft hier een overzicht van de belangrijkste factoren in de digitale textielmarkt en welke veranderingen er te verwachten zijn. Gekeken wordt naar de toekomstige ontwikkelingen die nodig zijn voor verdere groei van deze industrie.

IPEX

IPEX 2017 wordt in het NEC in Birmingham (GB) gehouden van 31 oktober tot 3 november 2017. Het evenement is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de printing industrie. Meer dan 20.000 print professionals ontmoeten elkaar op deze grootschalige beurs met meer dan 300 exposanten. Hier worden innovatieve print oplossingen tentoongesteld, voor zowel de industrie als de consument, er worden nieuwe zakelijke kansen aangereikt en de nieuwste ontwikkelingen en trends worden laten zien. Het thema van IPEX 2017 is PRINT IN ACTION. De focus ligt op wat printen kan betekenen.

Pure Digital

Van 17 tot 19 april 2018 is Pure Digital te bezoeken in Amsterdam. Het is hét Digitale Print Event voor de creatieve industrie. Tijdens deze beurs zullen leveranciers van digitale printapparatuur, inkt producenten, softwareleveranciers en nog veel andere organisaties hun nieuwste ontwikkelingen laten zien voor de creatieve industrie. Pure Digital wordt in de RAI in Amsterdam gehouden.

Vakdag Print & Sign

De vakdag Print & Sign wordt op 6 februari 2018 in Nieuwegein gehouden. Dit is hét netwerkevenement voor de grafische en signindustrie dat door ruim 1.500 professionals wordt bezocht. Partners van de Vakdag Print & Sign 2018 zijn onder meer de Grafische Groep Matthys, Manroland, Ricoh, Antalis, Canon, Nettl en Fujifilm.

Printen in de gokindustrie

In de gokindustrie is het ook goed mogelijk om gebruik te maken van printtechnologieën, bijvoorbeeld door gepersonaliseerde fiches af te drukken voor bezoekers, of door Player’s Cards te printen.